Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Pascal Doquet

LILLE DOMÆNE MED SUPERBE TERROIRS

Domaine Pascal Doquet består af 8,66 ha. vinmarker, fordelt over Premier Cru-landsbyerne Vertus, Bergères-les-Vertus, Le Mont Aimé og Villeneuve-Renneville (5,19 ha. i alt), samt 1,67 ha. i den verdenskendte Grand Cru-landsby Le Mesnil-sur-Oger og 3,45 ha. i et interessant og rimeligt ukendt lille område ved navn Perthois (ved byen Vitry-le-Francois).

Der er tale om et lille domæne, der kun producerer omkring 70.000 flasker om året – flasker, som er stærkt efterspurgt af champagnekendere over hele verden.

Domaine Bersan

DOMAINE BERSAN, SAINT-BRIS (BOURGOGNE)

Familieejet domæne på 22 ha. med vinstokke, der blev plantet i efterkrigstiden. De giver pga. deres høje alder kun begrænset udbytte per ha, men til gengæld er kvaliteten helt i top. Jean-Christophe Bersan, der har ansvaret for produktionen ved alt om vin, og har fokus på druerne og på at producere vine, som bygger på friskhed, rankhed og terroirets særlige mineralitet. Druerne er Sauvignon, Chardonnay, Aligoté, Pinot Noir og den unikke røde drue, César. Produktionen er naturlig og traditionel.

Château Gigognan

CHÂTEAU GIGOGNAN, SORGUES (SYDRHÔNE)

Château Gigognan blev grundlagt helt tilbage i 1400-tallet og med 72 ha. marker er slottet stort efter fransk målestok. Den nuværende ejer, Jacques Callet, købte Gigonan i 1990’erne og satte gang i en større renovering. Han allierede sig med estimerede eksperter, bl.a. ønologen Philippe Cambie, og producerer nu flere typer vin, lige fra hverdags Côtes du Rhône til fremragende Châteauneuf’er – alle sammen til meget rimelige priser.

Der er tale om moderne og elegante vine, som naturligvis har områdets kraftige og saftige karakter. Slottet blev certificeret økologisk i 2010 og dyrker flere forskellige typer druer, bl.a. Grenache, Syrah og Mourvèdre. Er særligt kendt for deres hvidvine.